ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Α.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
MD, PhD, FEBO, FEBOS-CR

Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital και  Μονάδας Προηγμένης Οφθαλμολογικής Μικροχειρουργικής
Επισκέπτης Καθηγητής Οφθαλμολογίας SMU
Αντιπρόεδρος και τ. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής
Πρόεδρος Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικού "Οφθαλμοχειρουργικές Σημειώσεις"

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ο καθ. Παντελής Α. Παπαδόπουλος εξειδικεύεται στη μικροχειρουργική του καταρράκτη, του γλαυκώματος, στις διαθλαστικές επεμβάσεις με ή χωρίς Laser, στη διόρθωση της πρεσβυωπίας, στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και στη χειρουργική αποκατάσταση του προσθίου ημιμορίου με τεχνητή ίριδα.

Είναι ο πρώτος Ελληνας οφθαλμίατρος και ένας από τους πρώτους 15 στην Ευρώπη, που απέκτησε τον τίτλο FEBOS-CR από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και τo Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Οφθαλμολογίας (ΕΒΟ). Ο τίτλος αυτός δίνεται σε εξειδικευμένους χειρουργούς οφθαλμιάτρους μετά από εξετάσεις, ως πιστοποίηση της υψηλής εξειδίκευσης και των άριστων γνώσεων στη Χειρουργική του Καταρράκτη και στη Διαθλαστική Χειρουργική.


Του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Leipzig στη Γερμανία. Παρακολούθησε πολλαπλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.  Το 1992 ίδρυσε το Πρότυπο Οφθαλμολογικό Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Ophthalmo-Check στο Παλαιό Φάληρο. Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο "Οφθαλμός" και το Θεραπευτήριο Υγεία, όπου και το 1993 ξεκίνησε από τους πρώτους στην Ελλάδα τις διαθλαστικές επεμβάσεις για τη διόρθωση μυωπίας. Το 1997 εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια νέα αντιγλαυκωματική επέμβαση, την βαθειά σκληρεκτομή. Την ίδια χρονιά εμφύτευσε τους πρώτους αναδιπλούμενους προσαρμοστικούς ενδοφακούς στη χώρα μας. Από το Φεβρουάριο του 2002 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropοlitan. Το ίδιο έτος απέκτησε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Οφθαλμολογίας (FEBOpht). Από τον Οκτώβριο του 2012, είναι επισκέπτης καθηγητής Οφθαλμολογίας στο SMU (Slovak Medical University). Τον Δεκέμβριο του 2012 πραγματοποίησε με την χειρουργική ομάδα του την πρώτη τετραπλή επέμβαση αποκατάστασης προσθίου ημιμορίου στον κόσμο.


Τον Ιούνιο του 2006 ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του Διεθνούς φήμης Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Barraquer, ως αναγνώριση της συμβολής του στην Οφθαλμολογία.

eΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ο καθ. Παντελής Α. Παπαδόπουλος καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει παρουσιάσει και συνεχίζει να προσφέρει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο προς τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους συναδέλφους του, καθώς και στους φοιτητές ιατρικής, διδάσκοντας προηγμένες τεχνικές της Οφθαλμολογικής Μικροχειρουργικής.

 

Το 2007 Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής τ Υπηρέτησε ως πρόεδρος μέχρι το 2011 και στη συνέχεια προσφέρει της υπηρεσίες του ως αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα.  Από Το 2000 είναι πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Οφθαλμοχειρουργικές Σημειώσεις», το οποίο διανέμεται σε 2500 οφθαλμιάτρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα τελευταία 15 έτη είναι επίσης πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Ως πρόεδρος έχει διοργανώσει τρία Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Το 2013 διοργάνωσε το 1ο Eastern European Ophthalmic Summer Academy με High Communication Wet Labs στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την σύγχρονη διαθλαστική χειρουργική του καταρράκτη, εμφυτεύοντας πρωτοποριακούς ενδοφακούς για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε ειδικά με τους ενδοφακούς για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας και του αστιγματισμού. Τα αποτελέσματα από τις μελέτες του έχουν ανακοινωθεί σε πολλά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει προσκληθεί σε πολλά Ελληνικά και ξένα συνέδρια για να δώσει περισσότερες από 250 διαλέξεις και να πάρει μέρος σε στρογγυλές τράπεζες γύρω από το αντικείμενο του. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε ξενόγλωσσα οφθαλμολογικά συγγράμματα.

 

Ο καθ. Παντελής Παπαδόπουλος ανακηρύχτηκε τον Ιούνιο του 2006 επίτιμο μέλος του Διεθνούς φήμης Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Barraquer, ως αναγνώριση της συμβολής του στην Οφθαλμολογία.  Μιλά 5 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Ιταλικά, Γαλλικά). Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την μουσική.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

210 9881800 - 9883702 - 9853055

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ποσειδώνος 42, Παλαιό Φάληρο  17561, Αττική

© 2017 Ophthalmo-Check

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital και  Μονάδας Προηγμένης Οφθαλμολογικής Μικροχειρουργικής
Επισκέπτης Καθηγητής Οφθαλμολογίας SMU
Αντιπρόεδρος και τ. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής
Πρόεδρος Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικού "Οφθαλμοχειρουργικές Σημειώσεις"

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Α.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ